bordää&stolaa

Jesper hämtade bordet igår i L-sele & stolarna kommer nästa vecka.. fast vi ska ha 6 st..


tacka gudarna för

Får se nu då om de har nån liten inverkan.







Sitter å planerar Malvinas Tårta på 4 års dagen, fick hem Marsipanet från Strossel&annat.se idag, och "glitterströsslet" samt tårtdekorationer me prinsessor & en tårtkartong för ett bra pris!

såhär såg ju tårtan ut förra året





Dessutom har jag glömt en viktig sak idag å de är att ELLIE fyller 1 år idag!!!! Grattis till henne...
pratade ju med hennes mor i telefon imorse, å då glömde jag totalt bort det:-/ typiskt mig!!!




nu ska jag hälla i mig min samarin skynda mig borsta tänderna (vilket är en plåga) å sen försöka lägga huvudet på kudden.







orken?

Diskade, blev helt slut å börja storgrina, Nog fasen har an hormoner så de räcker till å blir över.
Å då diskade jag inte ens tallrikarna, de här är pest och pina! önskar inte ens min värsta ovänn detta.
Sån tur att min Malvina älskar att se på film å måla, men jag vill ju baka pepparkakor med henne å allt!

la-sofaa



som jag hoppas anländer i helgen

morning

försöker få i mig nån drick youghurt som ja hitta i kylen, antar Jesper glömt den där. Numer är det gruvsamt att äta eftersom jag vet att det kommer upp lika fort, kan egentligen inte ens sitta vid datrn, för jag kan inte fokusera blicken.
Hoppas detta snart blir något annat än en gnäll blogg, å de ha ja bestämt att de ska ha gått över inom 4 v...

Flytta till hästskovägen ska vi ju göra ihelgen också, vilket känns nalta gruvsamt! å här ska lejas städfirma till lägenheten på NS,  Signe svensk har alltid varit en klippa!


nu ska ja krypa till kojs igen....



GIM

graviditetsillamående

Illamående utgör inte i regel någon risk för graviditeten eller för den gravida kvinnan men kan vara mycket besvärande. Eftersom det är något vanligare hos kvinnor som väntar fler än ett barn kommer vi att diskutera detta i korthet.

Illamående och kräkningar är hos många kvinnor det första tecknet på graviditet. Ungefär 80-85 procent av alla gravida kvinnor lider i större eller mindre utsträckning av illamående. Hos över hälften är illamåendet så allvarligt att de också har kräkningar.

Vid ihållande kräkningar, viktminskning och uttorkning talar man om hyperemesis gravidarum. Detta är ganska ovanligt och förekommer främst under den första hälften av graviditeten. Hyperemesis gravidarum kan vara följden av både psykiska och fysiska åkommor, men i regel är orsaken okänd. Det finns ett samband med mängden graviditetshormon som produceras. Kvinnor som bär fler barn löper därför en ökad risk att drabbas av hyperemesis gravidarum. Det är ytterst få kvinnor som är i behov av läkarvård för denna typ av besvär. Blod- och urinprov som visar på uttorkning kan bekräfta diagnosen. Gränsen mellan “normala” graviditetskräkningar och hyperemesis gravidarum är emellertid inte alltid lätt att avgöra. Normala graviditetskräkningar kräver i regel ingen specifik behandling. Ofta blir det bättre av den allmänna rekommendationen att äta lite men ofta. För det mesta upphör kräkningarna av sig själv under graviditetens första tre månader.

Om det är tal om ihållande kräkningar i kombination med viktminskning och uttorkning, kan det bli nödvändigt att läggas in på sjukhus. I regel avtar problemen snabbt när kvinnan väl är på sjukhus. I vissa fall måste man tillföra vätska intravenöst för att ersätta den vätska kroppen förlorat. Det är ovanligt att drabbas av vitaminbrist, men om kräkningarna pågår länge kan det ibland vara nödvändigt att tillföra vitaminer (framför allt vitamin B1). Det krävs inga specifika åtgärder vad gäller kosten. Även om det kan vara mycket påfrestande är det lugnande att veta att prognosen för den gravida kvinnan och hennes barn vanligtvis är god.


v10


tom mage

på mat alltså, för har spytt som en gris sen igår kv....
börjar bli rätt plågsamt.


Ute snöar det & är -8,1, skulle försökt ta mig ut å gå en sväng runt kvarteret om jag lyckas.







.............

Malvinas julklänning från www.lindex.se




4 år

tänk att min piga blir 4 år....den 12/12 2006 föddes hon, med dunder & brak. Minns än idag hennes röda lockar som var det första jag såg, och hennes varma kind som trycktes emot min kind för ett ögonblick..



<3


tar kål på moi

Graviditeter ska väl vara mysiga & man ska njuta av dem? var är "njutet" i den här? det känns mer som om jag haft magsjuka 3-4 v i sträck nu, hoppas verkligen på att det går över snart så jag kan njuta till fullo, bara vänta på att få känna de där första sparkarna innifrån, åååh, längtar till Malvina får lägga sina små händer på mammas mage å känna "lillebrors" sparkar.


RSS 2.0